Przepis łatwy i prosty. Babka serowa przez długi czas zachowuje swoja świeżość . Jest to przepis, który dopiero nie dawno przetestowałam i mogę powiedzieć, iż był to strzał w dziesiątkę.
1 godz. 10 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
350 g maki pszennej
200 g białego sera
200 g masła
200 g cukru
8 g proszku do pieczenia
aromat śmietankowy
4 jajka
polewa
100 g czekolady deserowej
30 g masła
1.Ser mielimy na maszynce. Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodaję partiami mielony ser. Dodaje po jednym jajku cały czas miksując. Dodaje przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz aromat śmietankowy. Całość miksuję do połączenia się składników. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 170 stopniach . Studzę. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam. Polewam wystudzone ciasto.
Komentarze