Babka serowa

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 20 min

W lodówce miałam kostkę białego sera i nie wiedziałam co z nim zrobić. Dlatego zaczęłam szukać w internecie przepisu na ciasto, które będzie miało w składzie ten właśnie ser. No i znalazłam. Przepis pochodzi z http://kuchniaaleex.blogspot.com/2014/03/babka-serowa-z-czekolada-wg-aleex.html.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 20 dag margaryny
    25 dag białego sera
    35 dag mąki
    2 jajka
    0,5 szkl. śmietany 18 %
    ¾ szkl. cukru
    1 op. cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 czekolada mleczna, posiekana

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić, odstawić do wystudzenia. Ser biały połączyć ze śmietanką, zmiksować przy użyciu blendera. Jaja z cukrem i cukrem wanilinowym ubić na kremową, puszystą masę. Dodać ser ze śmietanką. Zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem. Do masy dodawać na przemian mąkę i roztopioną margarynę, ciągle miksując. Na koniec dodać posiekaną czekoladę. Zmiksować. Masę przełożyć do silikonowej formy babkowej z kominem ( wysmarowana olejem i wysypana bułką tartą). Ciasto piec ok. 60 min. w 180°C.
    Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować