230g masła roślinnego
170g kremowego serka
1 szklanka cukru
4 duże jajka
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
Sposób przygotowania przepisu:
Babka serowa
1.
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W misce wymieszać masło z serkiem. Cukier zmieszać z otartą skórką z cytryny. Dodać do maślano-serowej masy i utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać po trochu do masy. Blaszkę wysmarować masłem i przełożyć
ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze