Babka serowa

  • wyświetlono: 2278 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Wilgotna babka serowa. Idealna na Wielkanoc.

ilka

Składniki

230g masła roślinnego
170g kremowego serka
1 szklanka cukru
4 duże jajka
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Babka serowa

  • 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W misce wymieszać masło z serkiem. Cukier zmieszać z otartą skórką z cytryny. Dodać do maślano-serowej masy i utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać po trochu do masy. Blaszkę wysmarować masłem i przełożyć
    ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Tęczowa babka serowa

Dodane przez: pasjonatka

Tęczowa babka serowa

Pyszna babka serowa na zimno. Ładnie...

Babka serowo – chałwowa

Dodane przez: juchab

Babka serowo – chałwowa

Idealna słodycz dla lubiących chałwę.

Serowa babka na zimno

Dodane przez: Jaga85

Serowa babka na zimno

Serowa babka na zimno to pyszna...

Dodane przez: czekoladka

Babka serowa

Przepis wyniesiony z domu rodzinnego:)

babka

Dodane przez: juchab

Babka na cieście drożdżowo – serowym

Delikatna w smaku, puszysta i wilgotna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE