Babka puszysta mojej mamy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna babka. Idealna na Wielkanocny stół. Szybka i łatwa.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dkg margaryny lub masła
    6 jajek
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek oleju
    1 łyżeczka octu

Babka puszysta mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajku. Do dobrze utartej masy wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać olej, a na końcu ocet. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec około 1 godz. w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy