Babka puchowa

  • wyświetlono: 10004 |
  • dodany do książki kucharskiej: 24 |
  • polecenia: 4

Babka puchowa jest lekka jak chmurka i rozpływa się w ustach.

  • 60min

Składniki

6 jajek
25 dag masła
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki ziemniaczanej
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka octu

Sposób przygotowania przepisu:

Babka puchowa

  • 1. Masło utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać obie mąki, proszek, olej i ocet. Zmiksować na jednolitą masę i przelać do formy obsypanej bułką tartą.
  • 2. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 1h.
  • 3. Po ostygnięciu babki można ją polukrować i posypać kolorowymi cukiereczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebabkalukierbabka puchowa

Komentarze

Podobne przepisy

Równa Babka

Dodane przez: Zwichrowana

Babka

To oryginalny i prosty w wykonaniu...

Babka

Dodane przez: matuszczakasia

Babka

Babka nie tylko na Wielkanoc, jest...

Babka cytrynowa

Dodane przez: Kamila26

Babka cytrynowa

Najlepsza babka cytrynowa jaką...

babka piaskowa

Dodane przez: klementynka

babka piaskowa

najlepsza babka piaskowa, puszysta...

babka

Dodane przez: anka1988

Babka

Szybka babka dla niespodziewanych...

image-0qfl2vh

Dodane przez: Magster

BABKA SZPINAKOWA

Wiosenna babka szpinakowa ma wiele...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE