Babka pomarańczowa na białkach

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 5 białek
    skórka otarta z jednej pomarańczy
    3/4 szklanki cukru
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    aromat pomarańczowy

Babka pomarańczowa na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mieszając, stopniowo dodawać cukier. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, porcjami dodawać do białek. Dodać olej, mleko, aromat i skórkę otartą z pomarańczy. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy na babkę i piec w 180*C przez ok. 40 minut - do suchego patyczka.
  • 2. Ostudzoną babkę udekorować lukrem i pomarańczą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy