Babka podwójnie czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dla łasuchów idealna.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    12 dag masła
    3/4 szkl. cukru kryształu lub trzcinowy
    4- 5 łyżek kakao
    2 jajka
    1 szkl. śmietany 18%
    2 szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sosy oczyszczonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka podwójnie czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Masło z cukrem należy utrzeć mikserem aż będzie jasna i puszysta masa. Po tym czasie wbijać jajka , ciągle miksując. Następnie na przemian dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i kakao oraz śmietanę. Miksować do momentu połączenia składników.
    Formę na babkę  z kominem należy natłuścić masłem i oprószyć mąka Ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 50- 60min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier trzcinowy Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować