BABKA PIEGUSKA

0 (0 ocen)

  • 60 min

ja bardzo lubie wypieki z makiem, babka na Wielkanoc też musi być więc makowa ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag masła
    1 szkl cukru
    1,5 szkl mąki
    szklanka mąki ziemniaczanej
    5 jaj
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szklanka suchego maku-

Babka pieguska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem, ciągle miksując dodajemy jajka. Miksujemy.Pomału wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dolewamy mleko, wsypujemy mak, mieszamy łyżką,do dokładnego wymieszania składników. Formę smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą, wykładamy ciasto, pieczemy do suchego patyczka ok 40 minut w 170 st.

Komentarze

Podobne przepisy