BABKA PARZONA

  • wyświetlono: 6779 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Szybko robiąca się babka. Mój bardzo stary "odkurzony" przepis.

  • 20min

Składniki

4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
aromat wg uznania

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA PARZONA

  • 1. Całe jajka i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać obie mąki, aromat i proszek do pieczenia. Margarynę zagotować, po czym wlewać powoli do ciasta ciągle mieszając. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec ok. 40 min. Po upieczeniu polać polewą, posypać cukrem pudrem lub w inny sposób przyozdobić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Równa Babka

Dodane przez: Zwichrowana

Babka

To oryginalny i prosty w wykonaniu...

image-07qvvxe

Dodane przez: Mniam1

Pączki drożdżowe z ciasta parzonego

Mięciutkie i puszyste pączki z...

Miękkie pierniczki z ciasta parzonego

Dodane przez: dorota w

Miękkie pierniczki z ciasta parzonego

Miękkie i wilgotne pierniczki....

Dodane przez: Doraa

Staropolska baba parzona

Gdy baba się piecze, jej zapach...

Pączki parzone

Dodane przez: dagmara1

Pączki parzone nadziewane

Przepyszne pączki przepis z kuchni...

Babka

Dodane przez: matuszczakasia

Babka

Babka nie tylko na Wielkanoc, jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE