BABKA PARZONA

4.48 (145 ocen)

  • 20 min

Szybko robiąca się babka. Mój bardzo stary "odkurzony" przepis.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 kostka margaryny
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat wg uznania
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać obie mąki, aromat i proszek do pieczenia. Margarynę zagotować, po czym wlewać powoli do ciasta ciągle mieszając. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec ok. 40 min. Po upieczeniu polać polewą, posypać cukrem pudrem lub w inny sposób przyozdobić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować