Babka orzechowo - miodowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Babka pachnąca miodem i cynamone, kryjąca w sobie orzechy. Pyszna, miekka i wilgotna. Wspaniała

  • 15 min

Składniki:

  • Duża forma z kominem
    Składniki:
    4 jajka
    250g mąki
    250g miodu
    250g mielonych orzechów włoskich
    100g cukru
    ¼ szklanki oleju
    4 łyżki śmietany 12%
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka orzechowo - miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać śmietanę, olej i miód. Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem, wsypać do ciasta, zmiksować. Ciasto przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piec w 180 stopniach przez 45 – 60 minut, o suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować