Babka orzechowo-karmelowa

5 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Robi się ją 25 minut, a potem już tylko się czeka :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    3/4 kostki margaryny
    10 dkg orzechów włoskich
    1/2 puszki masy karmelowej
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka orzechowo-karmelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Upieczona babka 1. Białka ubić z cukrem na puszystą pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę. Ciasta podzielić na 2 części. Do jeden dodać posiekane orzechy, a drugą zmiksować z karmelem. Wylać warstwami na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie keksówka 11x25). Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (około 60-70 minut)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować