Pyszna,wilgotna i tym razem kolorowa w wersji dla dzieci.
55 min
Składniki:
Porcja ciasta na 2 foremki
200 g mąki pszennej
6 jaj
90 g mąki ziemniaczanej
200 g cukru
1 kostka masła
1 cukier wanilinowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat cytrynowy
sok z połowy cytryny
odrobina barwnika spożywczego czerwonego i zielonego
Babka o smaku cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijać z cukrem,aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.
Nadal mieszając dodawać stopniowo masło, cukier wanilinowy i 1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego i sok z cytryny. Ciasto podzielić na 2 części i dodać barwniki spożywcze lub kisiele . Wlać ciasto do wysmarowanych tłuszczem foremek. Piec 45 minut w temp. 180 st. C.
Komentarze