Babka na oranżadzie

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 2 i pół szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 jajek, 1 szkl. cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/3 kostki margaryny, 1 szkl. oranżady, 2 łyżki kakao, 1 szkl. cukru pudru, szczypta soli.

Babka na oranżadzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, margarynę i oranżadę, wszystko wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Białka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać do obu ciast, do jednej części wsypać kakao, wymieszać. Jasne i ciemne ciasto włożyć do formy na przemian. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni .

Porady

Szybka i smaczna

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy