Babka na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw margarynę roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia.
2.W między czasie jajka ubijamy z cukrem na puszystość.
3.Dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i ubijamy.
4.Dodajemy jeszcze letnią margarynę i ponownie ubijamy.
5.Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej fioletowy barwnik, a do trzeciej pomarańczowy barwnik.
6.Formę na babkę smarujemy cieniutko margaryną. Nakładamy ciasto warstwami. Najpierw dajemy ciasto kakaowe, później fioletowe i na koniec pomarańczowe.
7.Pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach
8.Lekko przestudzoną, ale ciepłą wyjmujemy z formy.
9.Przygotowujemy lukier. Białko ucieramy z cukrem pudrem (cukier puder dodajemy stopniowo). Lukier nie może być ani za gęsty ani za rzadki.
10.Lukier dzielimy na dwie części. Do jednej dajemy fioletowy barwnik, a do drugiej pomarańczowy.
11.Babkę dekorujemy lukrem. Odstawiamy do zastygnięcia. Gotowe!
Komentarze