Babka na białkach

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gdy mam nadmiar białek zawsze wykorzystuję je do babki.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 białek
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    150 g masła rozpuszczonego i ostudzonego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat śmietankowy

Babka na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno dodając porcjami cukier. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ubitych białek i delikatnie wymieszać dodając masło i aromat. Ciasto przełożyć do formy keksowej o wym. 10 x Piec ok 40 minut w temp. 180 s C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy