Babka migdałowo-czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Smaczna i łatwa w przygotowaniu

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 2 szklanki mąki tortowej pszennej

    -250 g margaryny

    -niepełna szklanka cukru

    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    -budyń waniliowy z cukrem

    -4 jajka

    -odrobina soku z cytryny

    -40 g mlecznej czekolady

    -4 łyżki migdałowych płatków

Babka migdałowo-czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem.Następnie dodać sok z cytryny i po jednym jajku.Ucierać do momentu uzyskania gładkiej ,jednolitej masy.

    ...Mąkę przesiać,połączyć z proszkiem budyniowym i pieczeniowym.Po łyżce dodawać do masy.

    ...Masę podzielić na 2 części .Do jednej dodać starta na tarce czekoladę natomiast do drugiej migdały.Na przemian wykładać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy.

    ..Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut w temp.170 st.C

    ...Ostudzić Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy