babka marmurkowa z czereśniami..

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

bardzo wilgotna babka marmurkowa z czereśniami

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    100 ml mleka
    150 g masłą
    4 jajka
    0,5 szkl cukru
    2 łyżeczki cukru z wanilią
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    szczypta soli
    czereśnie

Babka marmurkowa z czereśniami.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. proszek, mąkę, sól mieszamy w misce
  • 2. miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodając kolejno po jajku.
  • 3. Następnie dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
  • 4. Do wysmarowanej i posypanej manną blachy wykładamy ciasto jasne wrzucamy kilka wydrylowanych wiśni potem dodajemy ciemne i mieszamy patyczkiem.
  • 5. Pieczemy ok 40 minut w temp 160-170 st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy