Babka marmurkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię robić różnego rodzaju ciasta, a najbardziej babki są pyszne a jeszcze szybkie w robieniu

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki tortowej
    30 dag cukru
    1 masło
    4 jajka
    200 ml mleka
    paczka proszku do pieczenia
    paczka cukru waniliowego
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kostkę masła i ucieramy. Następnie dodajemy mleko. Przesiewamy mąke i dodajemy do całości.
  • 2. Tortownice smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Do formy wylewamy ciasto ale trochę zostawiamy do zrobienia ciemnego ciasta. Do tego co zostało dodajemy 2 łyżki kakao i mieszamy. Łyżką wylewamy ciemne ciasto na jasne. Pieczemy w tem 180 ˚C ok 40 min. Lub do tzw "suchego patyczka".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować