Babka marmurkowa

4.5 (184 ocen)

Puszysta, delikatna, świetna :)

Składniki:

  • 5 jaj
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 płaskie łyżeczki kakao
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijam z cukrem na puszysta masę, dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaję 2 łyżeczki mąki, a do drugiej dodaję dwie łyżeczki kakao. Formę z kominkiem smaruję masłem i posypuję bułką tartą.Na spód wylewam ciasto jasne, na wierzch- ciasto ciemne i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na ok 45-50 minut. Wyjmuję z piekarnika i zostawiam na kilkanaście minut w foremce. Potem wyjmuję z foremki i posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować