Babka makowa z jabłkami

4.49 (193 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

WILGOTNE I PYSZNE CIASTO

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka maku suchego
    1 szklanka cukru pudru / tym razem dałam dałam zwykły/
    200 gram stopionego masła
    1 szklanka białek
    2 jabłka obrane i pokrojone na małe kawałki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Babki Desery

Babka makowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka makowa z jabłkami 1. Mak, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połączyć razem.
    Dodać jabłka i wymieszać.
    Wlać letnie masło.
    Dodać ubite białka ze szczyptą soli i delikatnie połączyć.
    Przelać do keksówki o wym. 12/30 cm., natłuszczonej i oprószonej bułką tartą lub wysłać pergaminem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok. 50 minut, do suchego patyczka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować