Babka makowa

5 (178 ocen)

  • 10 min

Mój mąż mógłby ją jeść codziennie.

  • 10 min

Składniki:

  • 5 jaj
    1 masło roślinne
    1 szklanka cukru
    1 szklanka maku
    1 szklanka mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    olejek migdałowy
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Babka makowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka makowa 1. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodając żółtka.
    Następnie dodać mąkę, mak i kilka kropli olejku migdałowego.
    Na końcu delikatnie zmieszać z pianą z białek.
    Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec ok. 50min w 180 w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować