Babka majonezowa z mango i kokosem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka majonezowa stała się ostatnio dość popularna .Ta z dodatkiem mango i kokosu jest bardzo ciekawa ,wilgotna i przepyszna .Spróbujcie koniecznie.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    300 g cukru kryształu
    1 cukier waniliowy
    60 g mąki pszennej
    80 g mąki ziemniaczanej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 pełne lyżki majonezu
    100 g kokosu
    1 mango
    margaryna + bułka tarta do formy

Babka majonezowa z mango i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy margaryna i obsypujemy bułka tartą.
  • 2. Jajka ucieramy mikserem z cukrami, dodajemy stopniowo dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i na koniec majonez.
  • Babka majonezowa z mango i kokosem 3. Mango myjemy ,obieramy i kroimy w małą kosteczkę . Dodajemy do ciasta, wsypujemy kokos i mieszamy dokładnie łyżką. Wylewamy do formy. Pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Gotowa babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

Porady

Forma na babkę musi być dobrze natłuszczona i posypana bułka tartą.

Komentarze

Podobne przepisy