Babka Majonezowa Z Bakaliami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto wychodzi lekkie i puszyste, majonezu nie czuć w ogóle dlatego możecie śmiało je piec, jak widać po zdjęciu jeszcze ciepłe było krojone ;)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na jedną keksówkę:



    1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    4 jajka kl M
    1 szkl cukru
    3 łyżki majonezu
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka maki do bakalii
    suszone śliwki, orzechy, rodzynki, żurawina, skórka pomarańczowa
    esencja waniliowa
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Majonez

Babka majonezowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy majonez i jeszcze chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, esencja waniliowa i mieszamy całość.

    2. Bakalie mieszamy z mąka i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i przekładamy do foremki keksowej.

    Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 50 min do 1 godziny do tak zwanego suchego patyczka. Patyczek drewniany wbity w ciasto musi być suchy !

Porady

Nie zapomnijcie "obturlać" bakalie w mące aby nie opadły na dno, jak u mnie ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować