Babka majonezowa w dwóch smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki wymieszać, dodać proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cały czas ubijać. Następnie dodać po żółtku i nadal ubijać.
2.Następnie partiami dodawać sypkie składniki i delikatnie wymieszać
3.W kolejnym kroku dodawać po łyżce majonezu i delikatnie wymieszać.
4.Podzielić ciasto na pół. Do jednej części dodać wiórki i wymieszać.
5.A do drugiej dodać kakao i mleko. I znów wymieszać
6.Na dno formy z kominem wyłożyć ciemne ciasto ( 2 łyżki odłożyć). Kolejna warstwa to jasne ciasto
7.Na wierzch dać resztę ciemnego ciasta i zrobić delikatne esy-floresy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 40-45 minut. Ostudzić i wyjąć z formy. Oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze