Babka majonezowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekka i puszysta :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g mąki pszennej (3/4 szkalnki)
    50 g mąki ziemniaczanej (1/3 szklanki)
    1/3 szklanki erytrolu
    3 jajka
    60 g majonezu, 2 duże łyżki (u mnie wegański light)
    1 łyżeczka pasty waniliowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kakao
    30 g orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jaj ubić na sztywno ze słodzidłem, zmiksować na mniejszych obrotach z żółtkami, pastą waniliową i majonezem, a następnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. 1/3 ciasta wlać do przygotowanej formy. Resztę podzielić na pól i wymieszać z kakao i zmielonymi orzechami. Na ciasto waniliowe wylać kakaowe, a na to orzechowe. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować