Babka majonezowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna babka na stół wielkanocny.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pszenna ½ szklanki
    Mąka tortowa 80 gram
    mąka ziemniaczana 90 gram
    jajka 4 szt.
    Majonez 140 gram
    ½ szklanki cukru
    Proszek do pieczenia2 łyżeczki
    Cukier puder do posypki.

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Wszystkie sypkie składniki bez cukru wymieszać. Cukier utrzeć z jajkami do białości, wsypać składniki sypkie, dokładnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać do formy wcześniej posmarowanej tłuszczem i oprószoną bułką tartą o średnicy 23 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy