Babka "Kurczak z warzywami w galarecie"

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Pyszna ozdoba wielkanocnego stołu :)

  • 5 godz.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 udko z kurczaka
    sól
    natka pietruszki
    puszka kukurydzy
    duża papryka
    ok 3-4 łyżeczki żelatyny

Babka "kurczak z warzywami w galarecie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso oczyścić i zalać zimną wodą. Wstawić na palnik. Wsypać łyżeczkę soli, dodać nać pietruszki. Ugotować . Gdy mięso będzie gotowe , wyciągnąć je, ostudzić i pokroić na drobne kawałki. Wywar mięsny gotować, doprawić do smaku . Do wrzącego ale nie gotującego się rosołu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać (można ją wcześniej rozrobić z odrobiną wody).
    Paprykę pokroić w drobną kostkę. W okrągłej formie z tuleją do 'babki' umieścić mięso , kukurydzę i paprykę. Zalać wywarem mięsnym. Wystudzić i chłodzić w lodówce do stężenia/.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy