Babka kokosowa na maślance stracciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia przez sitko i wymieszać z solą.
Miękkie masło miksować przez chwilę,dodać cukier i ponownie miksować przez około10 minut. Wsypać cukier z wanilią i dodawać po 1 jaku cały czas miksując.Następnie dodawać naprzemiennie suche składniki i maślankę ,na koniec wsypać kokos i starannie wymieszać.
2.Formę na babkę wysmarować masłem i opruszyć mąką , przełożyć surowe ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50-60 minut.
3.Do miseczki wsypać cukier puder , dodać maślankę i energicznie mieszać przez około 2 minuty.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Ostudzoną babkę udekorować lukrem i polewą.
Komentarze