Babka kokosowa

4.5 (148 ocen)

Babka kokosowa

Składniki:

  • 250g masła w temperaturze pokojowej
    3/4 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    4 jajka
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka wiórków kokosowych
    cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kolejno: jajka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników.
    2.
    3.
  • 2. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
  • 3. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować