Babka kakaowa z jabłkami bez miksera

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wyjątkowo smaczna babka kakaowa z cukierkami w białej czekoladzie i jabłkami, ciasto jest wilgotne, puszyste.......SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "L",
    cukier 1 szklanka,
    mąka tortowa 3 szklanki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    soda 3/4 łyżeczki,
    kakao 4 łyżki,
    olej rzepakowy 3/4 szklanki,
    mleko 1 szklanka,
    cukierki 12 sztuk,
    jabłka 2 sztuki większe,
    cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kakaowe

Babka kakaowa z jabłkami bez miksera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka kakaowa z jabłkami 1. Składniki temperatura pokojowa = do miski dodać jajka, cukier i rózgą wymieszać energicznie, wsypać mąkę tortową, kakao, proszek do pieczenia, sodę, wlać mleko, olej i rózgą połączyć składniki.
  • Babka kakaowa z jabłkami 2. Do ciasta wsypać kawałeczki cukierków w białej i ciemnej czekoladzie i wymieszać.
  • Babka kakaowa z jabłkami 3. Forma silikonowa z kominkiem 24 cm, ciasto wlać do formy, dodać jabłka pokrojone w kostkę i łyżką wmieszać w ciasto.
  • Babka kakaowa z jabłkami 4. Piekarnik nagrzany na 200C grzanie góra/dół, babkę piec około 55-60 minut do suchego patyczka.
  • Babka kakaowa z jabłkami 5. W formie babkę dobrze wystudzić i zimną wyjąc z formy, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować