Babka kakaowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wilgotna i długo zachowuje świeżość

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    3/4 szklanki cukru pudru
    150 ml jogurtu
    1/4 szklanki oleju
    1/2 szklanki kawy, może być sypana
    2 łyżki kakao
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka sody
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

Babka kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zaparzyć i wystudzić. Jajko zmiksować ze szczyptą soli i cukrem, dodać jogurt, olej, kawę i kakao, zmiksować całość, dodać mąkę przesianą z sodą i proszkiem i zmiksować do połączenia składników. Masę wylać do foremki na babkę i piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy