Babka kajmakowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna – krucha, delikatna, ze słodką masą kajmakową.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka masła
    szklanka cukru
    1 i 3/4 szklanki mąki
    4 jajka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki mleka
    kilka kropel aromatu waniliowego
    1 i 1/4 łyżki mąki ziemniaczanej
    pół puszki masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka kajmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem na gładką masą.
    Wciąż miksując dodajemy po jednym jajku.
    Dodajemy aromat, mąki, proszek do pieczenia, mleko i szybko mieszamy.
    Część ciasta wykładamy do blachy, nakładamy kajmak i przykrywamy resztą ciasta.
    Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
    Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem, albo dla szaleństwa polewamy mlekiem skondensowanym z tubki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować