Babka jajeczna z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno,podzielna idealnie sprawdzi się na wielkanocne śniadanie.

  • 45 min

Składniki:

  • 6 białych kiełbas
    10 jajek
    150 g pieczarek
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki tartego chrzanu
    2 łyżki kaszy manny
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Przystawki

Babka jajeczna z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć,pokroić w półplasterki i podsmażyć na maśle.
    Z białej kiełbasy ściągnąć skórkę i przekroić wzdłuż na trzy paski.
    Foremkę na babkę z dużymi rowkami wysmarować masłem i obsypać bułka tartą,w rowkach ułożyć paski białej kiełbasy.
  • 2. Jajka ubić lekko z śmietaną,majonezem,chrzanem oraz kaszą manną,dodać posmażone pieczarki,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
    Masę jajeczną wlać do foremki wyłożoną kiełbasą.
    Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować