Babka jabłkowo - bananowa z kokosem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczna, soczysta i egzotyczna babka.Kokos z cynamonem uzupełnia smak i aromat.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI: (26cm, czas przygotowania: 1,5 godziny)

    4 jajka
    200g cukru
    100ml oleju słonecznikowego
    125g jogurtu naturalnego
    160g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 duże jabłko
    1 duży banan
    1 łyżeczka cynamonu
    2-3 łyżki wiórków kokosowych



Babka jabłkowo - bananowa z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, zmiksować z cukrem i solą na krem kogel-mogel.
    Dolać olej i jogurt wymieszać.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
  • 2. Wylać do przygotowanej formy (posmarować masłem i poprószyć mąką).
    Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z bananem. Owoce wymieszać z cynamonem i wiórkami. Posypać po wierzchu ciasto babkowe (nie mieszać). Piec w nagrzanym piekarniku w 180' przez ok. 60 minut. Chłodne posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy