Babka herbaciano - miodowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna babka o połączeniu dwóch smaków herbaty i miodu. łatwa w przygotowaniu

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 saszetka mocnej herbaty
    1 szklanka mleka
    15 dag margaryny
    100 g cukru
    25 dag mąki
    2 jajka
    10 dag miodu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty

Babka herbaciano - miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatę, dodajemy do mleka gotujemy następnie odkładamy do ostudzenia. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem i cukrem waniliowym.

    Ucieramy margarynę z cukrem na puszystą masę. dalej ucierając dodajemy stopniowo jajka.

    Następnie wlewamy miód. Miksując w trzech porcjach dodawać na zmianę mąkę oraz mleko z herbatą

    Ciasto przelewamy do natłuszczonej blaszki - pieczemy 60 minut w temperaturze 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbata Herbata Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować