Babka dyniowo - szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy mikserem na puch. Następnie dalej ubijając wsypujemy cukry. Po chwili, wlewamy cienkim strumieniem margarynę. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz proszek mieszamy w dużym pojemniku, wsypujemy je do ciasta. Mieszamy aż składniki babki się połączą i dzielimy ciasto na dwie połówki.
2.Ja zrobiłam jedną większą a drugą mniejszą. Do większej porcji ciasta dodajemy mus z dyni i dokładnie mieszamy. Do drugiej porcji ciasta dodajemy mielony szpinak i również dokładnie mieszamy.
Do wysmarowanej masłem i wysypanej formy na babkę lub formy keksowej wylewamy partiami ciasta. Raz jasne a raz ciemne.
3.Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 * C. około 1 godziny.
Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
Komentarze