Babka dyniowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaki jesieni

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki
    160 g musu dyniowego
    160 g masła
    100 g masła orzechowego
    3/4 szklanki cukru
    4 jajka
    1,5 łyżeczki sody
    garść orzechów włoskich

Babka dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, a następnie zmiksować z masłem orzechowym, dynią i żółtkami jajek, na końcu dodać masło z sodą i miksować do połączenia składników. Białka jajek ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać do ciasta, wsypać orzechy i wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy