Babka dwukolorowa

4.5 (197 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna babka dwukolorowa, zasmakuje każdemu

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 1 sztuka
    - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 1.5 szklanki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 1.5 łyżki
    - aromat waniliowy: 0.5 łyżeczki
    - biała czekolada: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka dwukolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem. Osobno ubijamy z białek pianę na sztywno. Dodajemy na utartych żółtek przesianą mąkę przenną z ziemniaczną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękką margaryne i ucieramy, na samym końcu dodajemy pianę z białek i deliaktnie mieszamy. Około 2/3 ciasto przelewamy do formy, a do reszty dodajemy kakao. Wlewamy ciasto kakaowe do formy i delikatnie wykonujemy ruchy widelecem, robiąc różne wglębienia. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy rozpuszczoną białą czekoaldą i posypujemy kondyzowaną skórką pomarańczową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować