Babka czekoladowo-miodowa

  • wyświetlono: 175 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Babka czekoladowo-miodowa to świetna propozycja na Świąteczny Stół. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)

636 G.P
  • 12 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

100 g mlecznej czekolady,
180 g cukru,
225 g masła,
125 ml miodu,
2 duże jajka,
300 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
250 ml wody,
biała polewa.

Sposób przygotowania przepisu:

Babka czekoladowo-miodowa

  • 1. W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
    Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
    Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
    Następnie mieszamy i studzimy.
  • 2. Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
    Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
    Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
  • 3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
    Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
    Studzimy.

    Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.

    Smacznego ;)

Porady

Babkę możemy udekorować w ulubiony sposób.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladamiódWielkanocbabka

Komentarze

Podobne przepisy

Babka czekoladowo-kokosowa

Dodane przez: Paulina1507

Babka czekoladowo-kokosowa

Babka jest ciastem uniwersalnym...

Babka czekoladowo-kokosowa

Dodane przez: monika016

Babka czekoladowo-kokosowa

Zapraszam na babkę o dwóch wyraźnych...

Babka czekoladowa z wiśniami

Dodane przez: 23ewelina

Babka czekoladowa z wiśniami

Babka jest pyszna.Najlepsza po...

Babka czekoladowa z gruszką

Dodane przez: agarybak76

Babka czekoladowa z gruszką

Proste, pyszne ciasto-murzynek,...

Babka z budyniem czekoladowym

Dodane przez: catha

Babka z budyniem czekoladowym

Prosta babka na podwieczorek z...

Babka czekoladowo-kajmakowa

Dodane przez: Magster

BABKA CZEKOLADOWO-KAJMAKOWA

Rewelacyjna baka, piekłam ją już...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE