Babka czekoladowo-miodowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka czekoladowo-miodowa to świetna propozycja na Świąteczny Stół. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mlecznej czekolady,
    180 g cukru,
    225 g masła,
    125 ml miodu,
    2 duże jajka,
    300 g mąki pszennej,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    pół łyżeczki sody,
    1 łyżka kakao,
    250 ml wody,
    biała polewa.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka czekoladowo-miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
    Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
    Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
    Następnie mieszamy i studzimy.
  • 2. Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
    Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
    Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
  • 3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
    Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
    Studzimy.

    Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.

    Smacznego ;)

Porady

Babkę możemy udekorować w ulubiony sposób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować