Babka czekoladowo-kokosowa

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ta babka jest przepyszna polecam. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • składniki na ciasto:
    4 jajka
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    2-4 łyżki kakao
    pół paczki wiórków kokosowych
    SKŁADNIKI NA POLEWĘ:
    1/3 kostki masła
    4 łyżki cukru
    1 łyżka kakao
    1 łyżka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka czekoladowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy jajka, dodajemy cukier, miksujemy. Wrzucamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, kakao i wiórki kokosowe. Wszystko ciągle miksujemy.
    Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-180*C(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do ostygnięcia.
    W tym czasie przygotowujemy polewę: Rozpuszczamy w wodzie cukier, masło, dodajemy kakao i chwile gotujemy na małym ogniu. Gdy polewa zgęstnieje polewamy ciasto i posypujemy górę wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować