Babka czekoladowo-kawowa na jogurcie

3 (1 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i wyjątkowo szybka

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże jajka
    250 gramów jogurtu greckiego
    100 gramów masła
    350 gramów mąki
    70 gramów cukru
    50 gramów grubo posiekanej gorzkiej czekolady ( u mnie 90 %)
    4 czubate łyżki kakao
    2 łyżki mielonej kawy
    Szczypta soli
    Ekstrakt waniliowy
    1 łyżka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    kasza manna i masło do formy
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Kawy

Babka czekoladowo-kawowa na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztapiam masło w garnuszku, dodaję cukier i wanilię, odstawiam na parę minut.
    Jogurt łączę z jajkami, dodaję do maślanej mieszanki.
    Przesiewam mąkę z kakao, solą, kawą i solą. Dodaję do płynnych składników i dokładnie mieszam ciasto. Na koniec dosypuję czekoladę.
    Keksówkę smaruję masłem, wysypuję kaszą manną, przelewam ciasto, wyrównuję wierzch. Babkę piekę 50-55 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jogurt Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować