Babka czekoladowa z kuleczkami serowo-kokosowymi

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, pachnąca mocno czekoladowa babka z niespodzianką :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag twarogu
    żółtko
    2 łyżki cukru
    pół opakowania wiórek kokosowych
    3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    tabliczka mlecznej czekolady
    polewa krówkowa
    posypka kolorowa do ciast
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babka wielkanocna Desery

Babka czekoladowa z kuleczkami serowo-kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka  z niespodzianką. 1. Twaróg, żółtko i 2 łyżki cukru zmiksować w blenderze. Uformować z tej may małe kuleczki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kuleczki przykryć folią do żywności i wstawić na noc do lodówki.
    Jajka i cukier zmiksować na biały puch, dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiane przez sitko. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną dodajemy do masy. Dolewamy mleko i olej i miksujemy.
    Foremkę na babkę natłuścić masłem, wysypać bułką tartą. Na dno foremki wyłożyć część czekoladowego ciasta, powtykać kilka kulek serowych, zalać kolejną częścią ciasta i tak aż do skończenia składników. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika na godzinę i piec w 180 st. C. Po ostudzeniu polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i posypać posypką kolorową do ciast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować