Babka czekoladowa z kuleczkami serowo-kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg, żółtko i 2 łyżki cukru zmiksować w blenderze. Uformować z tej may małe kuleczki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kuleczki przykryć folią do żywności i wstawić na noc do lodówki.
Jajka i cukier zmiksować na biały puch, dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiane przez sitko. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną dodajemy do masy. Dolewamy mleko i olej i miksujemy.
Foremkę na babkę natłuścić masłem, wysypać bułką tartą. Na dno foremki wyłożyć część czekoladowego ciasta, powtykać kilka kulek serowych, zalać kolejną częścią ciasta i tak aż do skończenia składników. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika na godzinę i piec w 180 st. C. Po ostudzeniu polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i posypać posypką kolorową do ciast.
Komentarze