BABKA CZEKOLADOWA Z DRAŻAMI KAKAOWYMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czyli klasyczne ciasto czekoladowe z małym urozmaiceniem. Wilgotne, aromatyczne - idealne na poprawę humoru.

  • 60 min

Składniki:

  • - 175 g masła
    - 175 g brązowego cukru
    - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    - 3 jajka
    - duża szczypta soli
    - 150 g mąki pszennej tortowej
    - 15 g kakao
    - 2 łyżki mleka
    - ½ łyżeczki esencji waniliowej
    - 1 paczuszka draży kakaowych

Babka czekoladowa z drażami kakaowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło (miękkie) utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stale miksując, dodawaj po jednym jajku oraz esencję waniliową i mleko.
  • 2. 2. Dodaj do ciasta mieszankę mąki, proszku do pieczenia, soli i kakao, połącz miksując chwilkę.
  • 3. 3. Ciasto wyłóż do nasmarowanej masłem foremki lub wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż kakaowe groszki. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy