BABKA CZEKOLADOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mocno czekoladowa, wilgotna, po prostu pyszna babeczka, wypróbujcie

  • 60 min

Składniki:

  • kostka masła
    18 dag cukru pudru
    25 dag mąki
    5 jajek
    duża szczypta soli
    1 łyżeczka sody
    15 dag mlecznej czekolady
    2 łyżeczki kakao
    5 łyżek dżemu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Babka wielkanocna Desery

Babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieramy masło z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy po żółtku. Następnie dodajemy mąkę, sodę, kakao i dżem. Ucieramy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie łączymy je z ciastem, dodajemy czekoladę drobno posiekaną lub starta na tarce o buraczanych oczkach. Całość przekładamy do natłuszczonej foremki i pieczemy 50 minut. Gotową babkę polewamy lukrem, obsypujemy rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować