Babka czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka, łatwa w przygotowaniu babka o pysznym czekoladowym smaku

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 20 dag mąki
    - 5 dag czekolady
    - 15 dag margaryny
    - 4 jajka
    - 10 dag cukru
    - 1 łyżka kakao
    - 1 łyżeczka proszku

Babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy na parzę czekoladę z margaryną - studzimy.

    Ucieramy żółtka z cukrem, stopniowo dodajemy masę czekoladową - następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao

    Ubijamy pianę z białek delikatnie wmieszać - ciasto wylewamy do formy pieczemy 45 minut w temp. 180.

    Gotową babkę można polukrować lub polać polewą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy