babka cytrynowo-migdałowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo aromatyczna babka wielkanocna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • mąka pszenna 150 gram
    cukier puder 200 gram
    mąka ziemniaczna 100 gram
    jajka 5 sztuk
    masło 1 kostka
    cukier waniliowy 1 sztuka
    skórka z cytryny 1 sztuka
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    migdały 80 gram

Babka cytrynowo-migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy następnie po 1 jajku nie przerywając ucierania. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i posiekanymi drobno migdałami oraz skórką cytrynową. Mączną mieszankę dodajemy po trochu do ucieranej masy . Ciasto wykładamy do formy i pieczemy przez 50-55minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę posypujemy pudrem lub dekorujemy lukrem

Komentarze

Podobne przepisy

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka cytrynowo-jogurtowa

izaa_a bardzo smaczna i wilgotna babka 50 min