Babka cytrynowa z białą czekoladą

4.49 (192 ocen)

pyszna cytrusowa babka

Składniki:

  • 200 g margaryny,
    3/4 szkl. cukru pudru,
    3 jajka,
    250 g mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 cytryna
    Dekoracja:
    1 biała czekolada,
    kawałki cytryny,
    kolorowe kuleczki
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Babka wielkanocna Desery

Babka cytrynowa z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wyciskamy z cytryny sok. Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, mąkę oraz 3 łyżki soku z cytryny i startą skórkę. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do keksówki, pieczemy ok. 45 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytrusy Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować