babka cytrynowa ubijana

  • wyświetlono: 746 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybkie i proste ciasto.

termac1160

Składniki

• Szklanka mąki pszennej
• ½ szklanki mąki ziemniaczanej
• Pół szklanki cukru
• 4 jaja
• 20 dkg roztopionej margaryny
• starta skórka z 1 cytryny
• sok z połowy cytryny
• 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

babka cytrynowa ubijana

  • 1. Jaja z cukrem ubić na puszystą masę. Obie mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Na koniec wlewać ostudzoną margarynę, sok z cytryny i dodać otartą skórkę. Delikatnie wymieszać drewniana łyżką, wlać do foremki z kominkiem lub keksówki i piec w lekko nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylababkaSzybkie ciastobabka cytrynowa

Komentarze

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Dodane przez: MagdalenaS

Babka cytrynowa

Babka to ciasto, które z pewnością...

Babka cytrynowa

Dodane przez: szpileczka

Babka cytrynowa

Taka babka pojawia się u mnie obowiązkowo...

Babka cytrynowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Babka cytrynowa

prosta babka o smaku cytryny....

Babka cytrynowa

Dodane przez: Kuchnia Marty

Babka cytrynowa

Dla większości z nas to królowa...

babka cytrynowa

Dodane przez: majka190382

BABKA CYTRYNOWA

Aromatyczna, pachnaca cytrusami,...

cytrynowa babka ucierana

Dodane przez: Magda_Z

Cytrynowa babka ucierana

Przepyszna i niezwykle puszysta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE