Babka cytrynowa

  • wyświetlono: 508 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Delikatna i puszysta babka nie tylko do niedzielnej kawy, ale również na świąteczny stół pasuje idealnie

  • 20 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

1i1/3 szkl mąki pszennej
4 jajka
1 szkl cukru
25 dag margaryny
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do posypania
sok wyciśnięty z 1 cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Babka cytrynowa

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając ucierania. Do masy wsypać po jednej łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia do uzyskania kremowej masy. Na koniec wlać sok z cytryny. Masę wylać do foremki i piec ok 50 minut w 190C. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

babka cytrynowa

Komentarze

Podobne przepisy

cytrynowa babka gotowana

Dodane przez: bieniaszka

Cytrynowa babka gotowana

Do trzech razy sztuka... Jest to...

Babka

Dodane przez: MagdalenaS

Babka cytrynowa

pyszna, prosta w przygotowaniu...

Babka cytrynowa

Dodane przez: bietka

Babka cytrynowa

Bardzo szybka do zrobienia i bardzo...

Cytrynowa babka

Dodane przez: Jaga85

Cytrynowa babka

Polecam na Wielkanocny stół. Wśród...

Babka cytrynowa

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Babka cytrynowa

Ciasto dla fanów cytrusowych smaków....

babka cytrynowa

Dodane przez: paolineczka

Babka cytrynowa

Taką babkę upiekłam na święta wielkanocne.Babka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE