Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatna i puszysta babka nie tylko do niedzielnej kawy, ale również na świąteczny stół pasuje idealnie

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1i1/3 szkl mąki pszennej
    4 jajka
    1 szkl cukru
    25 dag margaryny
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania
    sok wyciśnięty z 1 cytryny

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając ucierania. Do masy wsypać po jednej łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia do uzyskania kremowej masy. Na koniec wlać sok z cytryny. Masę wylać do foremki i piec ok 50 minut w 190C. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy