Babka cynamonowo miodowa z rodzynkami i zmielonymi orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczna- wilgotna i puszysta- pachnąca miodem i cynamonem -polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki
    2 łyżeczki Proszku do pieczenia
    200 g masła
    100 g cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyzka miodu płynnego
    3 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka cynamonu mielonego
    100 g rodzynek
    80 g zmielonych orzechów włoskich
    cukier puder do opószenia ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka cynamonowo miodowa z rodzynkami i zmielonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy włoskie obrac i zmielić.
    Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
    Masło utrzeć na jednolitą masę z oba cukrami, nastepnie dodać miód, 2 łyzki jogurtu naturalnego jajka, łyżeczkę cynamonu oraz zmielone orzechy i rodzynki .
    Składniki wymieszać. .
    Ciasto przełożyć do natłuszczonej , oprószonej bułka tartą(lub mąka) okrągłej formy.


    Piec w nagrzanym piekarniku przez około 45-50 minut.
    Po upieczenia ciasto oprószyc cukrem pudrem,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować